piatok 21. februára 2014

Kidnapped - 21.Chapter 1/2



"Liam! Nemôžeš to urobiť!"Počula som ako Niall kričal na Liama.
Omdlela som znova. Ale čo sa deje?
Ohh áno.
Dopekla. Vyletela som na Harryho a on utiekol hore, ale nadávala som.  Nechcela som aby to vyšlo von z mojich úst. Bolo to ako vynútené. Huh, zvláštne.
"Ospravedlňujem sa, ale potrebovala to povedať. Je uzavretá do seba"
Čo tým myslel? Liam zasraný Payne prisahám bohu. Neznášam keď neviem odpovede. Počkať, ani si nevšimla, že som omdlela? Oh, bože. Práve som si to všimla.
Skvele Grace, potrebujem sa prebrať. Potrebuješ otvoriť svoje oči a začať sa hýbať. Neznášam byť v takejto situácii. Môžem sa dostať z tej studenej zemi? haha.. V poriadku. Zobuď sa.
So všetkou mojou silou, otvorila som moje oči a uvidela som, že som na podlahe, kde som kričala na Harryho. Videla som, ako sa stropný ventilátor trocha točí, ale nie príliš.
"Liam! Nieje to férove voči nej!" Louis zakričal. Boli blízko mňa, ale ani ďaleko. Trocha som sa posadila  a všetky oči boli na mne.. Moje oči sa rozšírili. Je to pre nich normálna vec? Zízať na ľudí?
Začala som si šúchal oči. Pretože moja predstava bola trochu blud, lebo moje oči boli zatvorené asi dlho. Neznášala som to. Potom som si zívla. Okey, toto začína byť trápne. Všetci na mňa pozerali, privádzalo ma to k šialenstvu.

Takže som sa rozhodla, že prehovorím. "Čo sa stalo?"

Sedela som tam kým si všetci vymenili pohľady. Tak, a je to tu znova bez odpovedí. Myslela som si, že som sa už sakra z toho dostala.

Namiesto odpovede Liam prešiel ku mne a stiahol ma na jeho klin. Potom ma objal. Samozrejme, že som ho objala späť, pretože, samozrejme, bol to Liam. Je ako veľký plyšový medveď. Začal mi trieť chrbát, a dal jeho hlavu do medzery na mojom krku, z čoho som sa napäla. Mohli ma pokúsať, veľa, ale stále ma mohli kedykoľvek znovu pokúsať. On ale iba pokračoval v trení môjho chrbta. Jeho dych som cítila nepretržite na mojom krku.

Uvedomila som si, že Liam bol ku mne najmilší, keď som tu bola prvý deň. On bol ten, kto mi dovolil zavolať mame. Povzdychla som si.

Potom povedal: "Je mi to ľúto."

Ľúto? Čo mu je ľúto?

"Prečo?" spýtala som sa.

Povzdychol si a držal ma ešte bližšie. Ostatní mi venovali prázdne pohľady. Ale pravdepodobne čakali na Liamovu odpoveď.

"Pretože, donútil som ťa aby si prejavila svoje city,"  povedal Liam.

WOAH. Spomaľ. Čo do pekla spravil? Dokonca ani nezaváhal! Chalani mu venovali pohľad. Čo do pekla!! Nemal právo to spraviť!!!

Bola som veľmi naštvaná, bez rozmyslenia som som mu dala facku. Zliezla som z jeho klinu a postavila som sa. Spadol a chalani na mňa pozerali. Viete, mohli ma kedykoľvek zabiť, ale taktiež mi na tom teraz nezáležalo. Ako sa opovážil ma donútiť priznať všetky tieto veci Harrymu?!

Bože, bola som veľmi naštvaná. Myslela som si, že Liam bol ten dobrý. Očividne, nie!

Zaťala som päste, keď Liam ostal tam kde bol. Moja krv vrela.

Liam sa chytil za miesto, kde som ho zasiahla a trel si ho. Dokonca sa ani nenaštval, a nesnažil sa ma zabiť.  Zostal tam a trel si to miesto.

"Prečo! Prečo si to spravil?!" kričala som-plakala som. Nemohla som sa rozhodnúť či som bola viac naštvaná alebo smutná. Ale teraz mi to bolo jedno.

Stále sedel na tom istom mieste, "pretože, si ich mala uzavreté v sebe mesiace! Chcel som to spraviť skôr, ale v správny moment!" vysvetlil.

"Takže, vybrať si moment keď som naštvaná na Harryho, bol správny moment?!"

"Áno, pretože by to ukázalo ako veľmi ti na ňom záleží. Pozri, Harry robí blbé veci. Robil blbé veci, tiež. Ale aspoň si na neho fyzicky nakričala alebo priznala čo ťa štve, on by iba pokračoval v robení blbých vecí," povedal Liam.

Ukľudňovala som sa, ale stále som bola trochu naštvaná.

Nič som nepovedala, tak Liam pokračoval: "Harry má srdce, vážne má. Aj cez to, že sa javí ako bezcitný krvilačný diabol, vážne taký nie je. Stratil toho veľa za posledné tri roky ako upír. Stratil jednu z najlepších vecí v živote, a pravdepodobne nikdy už nebude rovnaký. Zvykol byť veľmi šťastný a veselý, ale samozrejme, niekto prišiel a zmenil ho na toto. Ale vráťme sa späť k téme,  jediné čo Harry chce, je niekto, kto ho bude milovať. A bojí sa, že stratí niekoho ďalšieho."

Zostala som ticho. Po tom čo Liam povedal, som sa cítila veľmi zle že som kričala na Harryho.

"Č-čo stratil, že to bolo pre neho tak veľmi dôležité?" spýtala som sa.

Zostalo ticho. Všetci iba zostali ticho. Možno by bolo lepšie, keby som sa tú otázku nespýtala. Keď už o tom hovorím, Harry mi nikdy nepovedal o jeho priateľke. Keď som sa spýtala, naštval sa a nakričal na mňa a-

Oh nie. Nienienienie. Prosím, povedzte mi, že to čo si myslím že sa stalo, nie je pravda.

Nespravil to.

Zalapala som po dychu, " "Ne-ne, um, nezabil jeho priateľku, či á-áno?"

Všetky oči smerovali k podlahe. Samozrejme, že mám pravdu. Prečo som sa vôbec pýtala? Prečo musím mať pravdu? Prečo sa pýtam blbé otázky?

Cítila som, ako mi z oka vypadla slza. Preto sa Harry naštval keď som sa ho to spýtala. Mala som proste zostať preč od jeho vecí. Bože, nenávidím sa.

"Koho sa bojí, že stratí?" opýtala som sa a zotrela si slzu. Cítila som sa veľmi zle, že som na Harryho kričala.

Niall a Louis si vymenili pohľady predtým ako povzdychli. Louis si šúchal chrbát jeho krku, zatiaľ čo Niall posunul jeho nohu.

Liam prehovoril. Ale slovo, ktoré povedal mi spôsobilo triašku.

"Teba." 

Harry sa bál, že ma stratí? Ale prečo je vždy na mňa hrubý? Prečo sa správal, ako keby bol proti mne? Bolo to preto, lebo sa bál, že sa znovu zamiluje?

Oh bože. Cítim sa veľmi zle. Kde bol Harry, mimochodom? Bol stále hore? Potrebujem sa mu ospravedlniť, hneď.

Ale predtým, ako som sa mohla vôbec pohnúť, niekto zaklopal dole na dvere. Zmiatlo ma to. Kto by tu bol tak neskoro popoludní? Skoro nikto sem nechodí. Zvyčajne je to nejaký ich priateľ, ktorý si prišiel pre balíčky krvi alebo niekto kto sa stratil, ale oni zvyčajne prídu okolo večere.

Chalani si vymenili zmetené pohľady predtým ako Niall zišiel dole.

"Kto by to mohol byť?" spýtal sa Louis. Pokrčila som ramenami. Nepoznám nikoho kto sem príde.

Rozhodla som sa, že sa budem starať neskôr. Prešla som k schodisku a potom k Harryho izbe ale zaujalo ma iné schodisko. Vyzerali, že vedú do pivnice. Nikdy som ich predtým nevidela, divné. Moje zvedavé ja sa rozhodlo, že by som mala ísť nimi dole.

Zamkla som za mnou predtým ako som išla dole. Musela som sa uistiť, že ma nikto nesleduje. Pretože, ak by ma jeden z chalanov sledoval, mala by som problém.

***

Došla  som na posledný schod, a verte mi, tých schodov tam bolo strašne veľa. Pivnica bola studená a tmavá. Ale pár svetiel na strope ju udržovali svetlú akurát aby som videla. To stačí.

Boli tam iba jediné dvere, boli oproti schodom. Nemohla som vidieť dobre, pretože žiarovka bola skoro vypálená.

Ďalej som kráčala, pokiaľ som nepočula zapráskanie pod nohami. Prosím, povedzte mi že to nebola kosť alebo niečo. Nie, bolo to sklo, vďaka Bohu.

Priblížila som sa k dverám a všimla som si nejakú zaschnutú krv, odporné.

Konečne som sa dostala k dverám, ale neotvorili sa. Každopádne, dvere boli strašidelné, a mali nejaký divný zámok. Boli na ňom pavučiny ale bolo to zamalované na čierno.

Všimla som si, že zámok bol na PIN kód. Oh super. Presne to čo som potrebovala. Možno to bol nejaký dôležitý dátum.

(Poznámka: Dátumy sú v štýle Mesiac-Deň-Rok)

Harryho narodeniny? Vyskúšala som 02-01-94. Nič.

Niallove narodeniny? 09-13-93. Nie.

Louisove narodeniny? 12-24-91. Nič.

Vyskúšala som iné dátumy, dátumy kedy sa zmenili, a ostatné. Posledný dátum ktorý ma napadol, bolo kedy bola unesená Niallova priateľka.

05-23-10.

Zámok sa odomkol. Úspech!!! Bola som veľmi šťastná, že som to odomkla. Wow, nikdy by som to predtým nepovedala, že sa mi to podarí. Wohoo. Bod Grace.

Pomaly som otvorila a oni zavŕzgali keď som ich otvorila. Pre nejaký dôvod, chcela som sa vrátiť. Možno mal niekto prísť so mnou. Nie, zmuž sa, Grace.

Vošla som dnu a videla miesto vyzerajúce ako väzenie. Boli tam reťaze vysiace zo steny, spomenula som, že tu je tiež veľká tma?

Prezrela som miestnosť a keď som sa zastavila, všimla som si dievča. Prečo do pekla tu bolo dievča?


~Prvá polovica! Kapitola je rozdelená, lebo je vážne dlhá! :) 
Meg

1 komentár:

  1. Háá! To bude Niallova přítelkyně! A zavřel ju tam Zayn a Ni o tom nemá ani tucha. A nebo je to Harryho přítelkyně, která není mrtvá jak si myslel. Ale v tom případě fakt nevím kdo by ju tam dal. A nebooooo je to ta harryho přítelkyně a on říká, že je mrtvá jen proto, že ji proměnil v upíra a tím ji vlastně zabil? Nevím :D n echám se překvapit :D Díky, že jste přidaly část (:

    OdpovedaťOdstrániť